Staatsloterij

De Staatsloterij is een van de bekendste loterijen uit de Nederlandse Loterij. De Staatsloten zijn niet duur en de winkans is volgens de Staatsloterij groot! De Staatsloterij werkt volgens het principe what you see, is what you get. De prijzen worden belastingvrij op de website getoond. Met 16 trekkingen per jaar heb jij ook een grote kans. Op deze pagina lees je alles over Staatsloten, waar je de Staatsloterij uitslagen kunt vinden en welke Staatsloten jij kunt kopen.

Jackpot
€19.500.000
Minimale prijs
€3,00
Winkans
1 op 2
Trekking
10 November 2021             
Jackpot
€2.800.000
Minimale prijs
€2,00
Winkans
1 op 49 miljoen
Trekking
Zaterdag 16 oktober 2021 om 21:00
Jackpot
€32.000.000
Minimale prijs
€2,00
Winkans
1 op 59 miljoen
Trekking
Vrijdag 15 oktober 2021 om 23:00
Jackpot
300.000 x je inleg
Minimale prijs
€1,50
Winkans
1 op 4,5
Trekking
Dagelijks                     

Staatsloterij trekking

De Staatsloterij heeft 16 keer per jaar een trekking waarbij je kans kunt maken op een mooie belastingvrije geldprijs. Elke 10e van de maand is er een trekking. Deze maandelijkse Staatsloterij trekking gebeurt tussen 18.30 uur en 21.30 uur op het hoofdkantoor van de Staatsloterij, onder toezicht van een notaris en iedereen die daarbij wil zijn. De uitslagen van de Staatsloterij trekking kun je elke 10e van de maand vanaf 22.00 volledig bekijken op de website van de Staatsloterij, de app of op teletekst.

Staatsloterij XL-trekking

De XL-trekking is een extra dimensie bij de trekking van de 10e van de maand. Je maakt door mee te spelen met de XL-trekking ook kans om geld te winnen met de begincijfers van je lot. Je kunt met de XL-trekking prijzen vanaf € 100,- tot en met € 1.000.000,- winnen.

Speciale trekking Staatsloterij

Naast de standaard trekkingen die elke 10e van de maand plaatsvinden, heeft de Staatsloterij ook 4 extra speciale trekkingen. Onder deze speciale trekkingen van de Staatsloterij vallen de Koningsdagtrekking op 27 april, de Droomsalaristrekking op 1 juli, de Droomsalaristrekking op 1 oktober en de welbekende Oudejaarstrekking op 31 december. Al deze speciale trekkingen van de Staatsloterij vinden plaats tussen 18.30 en 21.30 en de uitslagen zijn vanaf 22.00 bekend. Behalve de Oudejaarstrekking. Deze vindt plaats tussen 19.30 en 23.30 en de uitslagen worden pas op 1 januari bekendgemaakt.

Staatsloterij uitslag

Elke 10e van de maand worden Staatsloterij uitslagen bekendgemaakt. De uitslag Staatsloterij kun je op een aantal plekken vinden: de site van de Staatsloterij, in de app en bij de geselecteerde verkooppunten. Zodra de Staatsloterij uitslag bekendgemaakt is, weet jij of jij met je lotnummer in de prijzen gevallen bent. Je voert je lotnummer van je Staatslot in en meteen zie je of je een prijs gewonnen hebt.

Staatslot kopen

Omdat de trekking van de Staatloterij elke 10e van de maand plaatsvindt, zijn er genoeg mogelijkheden om een Staatslot te kopen. Je kunt tot op de dag van de trekking, de 10e van de maand, tot 18.00 uur een Staatslot kopen. Bij speciale trekkingen verschilt dit. Je kunt Staatsloten kopen in verschillende vormen en hoeveelheden. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

1/5 Staatslot

Je kunt al meedoen met een Staatsloterij trekking door voor maar € 3,- een 1/5 Staatslot te kopen. Je maakt dan ook maar kans op 1/5 deel van je gewonnen prijs. Voor € 0,50- kun je meespelen met de XL speloptie.

Een heel Staatslot

Een gewoon Staatslot kost € 15,- en je maakt met dit unieke lotnummer kans op de hele prijs. Met een goed eindcijfer maak je al kans op prijzen. Voor € 2,50 extra kun je meespelen met de XL-optie.

Straat

Koop je je Staatsloten in de vorm van een Straat? Dan heb je gegarandeerd prijs. Een Straat Staatsloten zijn tien unieke loten met alle eindcijfers (0 tot en met 9). Je kunt in ieder geval rekenen op € 50,- prijzengeld. Een Straat Staatsloten kost € 150,- en voor € 25,- speel je mee met de XL-trekking.

Straatje

Een Straatje bestaat uit tien 1/5 Staatsloten en kun je al kopen voor € 30,-. Je speelt mee met alle eindcijfers en hebt dus gegarandeerd prijs. Je speelt mee voor de XL-trekking voor € 5,-. Je krijgt bij winst 1/5 van het prijzengeld.

Boulevard/Boulevardje

Een Boulevard bestaat uit 100 Staatsloten die allemaal een uniek lotnummer hebben. De eincijfers lopen van 00 tot 99 en je hebt daardoor gegarandeerd prijs. Je kunt volgens de Staatsloterij in ieder geval rekenen op een prijs van € 630,-. De Boulevard kost € 1.500,- en voor de XL-trekking betaal je € 250,-.Een Boulevardje is de 1/5-versie van de Boulevard. Voor€ 300,- koop je 100 Staatsloten met 100 unieke lotnummers. De XL-trekking kost je € 50,- extra. Je hebt gegarandeerd prijs.

Staatsloterij loten checken

Als de uitslag van de Staatsloterij bekendgemaakt is, moet je niet vergeten je Staatsloten te checken. Misschien ben je wel in de prijzen gevallen. Je kunt de loten en de prijs die je wint met elke 10e trekking van de maand tot een jaar na de uitslag checken op verschillende plekken. Je kunt bijvoorbeeld kijken op de trekkingsuitslagpagina van de Staatsloterij of in de app. Wil jij je Staatslot checken? Voer dan het lotnummer in en zie meteen of je in de prijzen gevallen bent. Niet in de buurt van internet? Niet getreurd, je kunt de Staatsloten ook checken bij de geselecteerde verkooppunten.

Jackpot staatsloterij

Speel je mee met de 10e van de maand? Dan maak je automatisch kans op de Jackpot. De Jackpot bestaat uit een spel met 7 ballen: zes blauwe ballen en één oranje bal. Elke trekking wordt er een bal getrokken. Trekken wij de oranje bal? Dan kiezen wij een winnaar van de Jackpot uit alle verkochte Staatsloten. De Jackpot valt niet als er een blauwe bal wordt getrokken. Het prijzengeld van de Jackpot wordt dan alleen maar hoger. En de winkans ook, de getrokken blauwe bal doet niet meer mee in de volgende trekking. De Jackpot begint al bij een bedrag van € 7.500.00,- en het is dus mogelijk dat dit elke maand meer wordt. Je maakt geen kans op de Jackpot bij de speciale trekkingen van de Staatsloterij.